Alapító

 

Szeghalmi Éva

 Egész életemben azt gondoltam, a jóga nem nekem való.  Korábban mindig a dinamikusabb mozgásformákat kedveltem – teniszeztem, hangos zenére aerobikoztam, futottam, táncoltam. Első tapasztalatom a jógával - egy haladó óra teljesen kezdőként - ebben csak megerősített. Ezután évekig nem is próbálkoztam.

Aztán majd’ 50 évesen nagyot fordult a dolog: ha nem is elsőre, de megtaláltam a nekem való órát, gerincjógázni kezdtem. Kellemes volt az atmoszféra, szuper az oktató, és a gyakorlás jól esett testemnek-lelkemnek. Sokszor vettem észre magamon, hogy mosolygok, és a férjem is megjegyezte, milyen kisimult vagyok ilyenkor.

Egy kellemes, nyugodt, ellazult állapot, fizikailag pedig az elégedettség érzése, hogy minden porcikámat átmozgattam. Egészen más érzés volt a séta jóga után, mint odafelé. Könnyebbnek, rugalmasabbnak, egészségesebbnek éreztem magam.

A jóga minden szempontból jó hatással volt a fizikai, szellemi egészségemre. Az elmúlt néhány hónapban azon munkálkodtunk, hogy olyan stúdiót alakíthassunk ki, olyan órákat állítsunk össze, és olyan oktatókkal dolgozhassunk együtt, hogy minden nálunk jógázónak átadhassuk ezt az élményt, a jóga valamennyi pozitív hatását.