Oktatók

 

Szeghalmi Éva 

Egész életemben azt gondoltam, a jóga nem nekem való.  Korábban mindig a dinamikusabb mozgásformákat kedveltem – teniszeztem, hangos zenére aerobikoztam, futottam, táncoltam. Első tapasztalatom a jógával - egy haladó óra teljesen kezdőként - ebben csak megerősített. Ezután évekig nem is próbálkoztam.

Aztán majd’ 50 évesen nagyot fordult a dolog: ha nem is elsőre, de megtaláltam a nekem való órát, gerincjógázni kezdtem. Kellemes volt az atmoszféra, szuper az oktató, és a gyakorlás jól esett testemnek-lelkemnek. Sokszor vettem észre magamon, hogy mosolygok, és a férjem is megjegyezte, milyen kisimult vagyok ilyenkor.

Egy kellemes, nyugodt, ellazult állapot, fizikailag pedig az elégedettség érzése, hogy minden porcikámat átmozgattam. Egészen más érzés volt a séta jóga után, mint odafelé. Könnyebbnek, rugalmasabbnak, egészségesebbnek éreztem magam.A jóga minden szempontból jó hatással volt a fizikai, szellemi egészségemre.

Azután úgy éreztem, hogy többet szeretnék tudni, így elvégeztem a Mandala Jógastúdiók gerincjóga képzését és nagy örömmel vetettem bele magamat az oktatásba.

Nagyon sokunknak fáj a hátunk, derekunk. Ezt leggyakrabban a hanyagtartás okozza, valamint a nem elég erős hátizmok, így a gerincoszlop nem terhelődik egyenletesen. A mindennapi stressztől még jobban befeszülnek az izmok. A gerincproblémák jelentős része helyesen végzett testmozgással megelőzhető és javítható is.

Gerincjógán preventíven gyakorolunk és nagyon figyelünk a gyakorlatok helyes és biztonságos kivitelezésére. A fejlődés igen gyorsan megmutatkozik.

Amennyiben úgy érzed, hogy lehetnél jobb fizikai állapotban is, akkor gerincjógán biztosan jó helyen vagy!

Szeretettel várlak az óráimon! :)

Képzések:

- Gerincjóga Oktatóképzés 200 óra - Mandala Jógastúdiók

- Spine Up! Preventív gerinctréner képzés -  Almásy Csilla 

- Senior jógaoktatóképzés 100 óra - Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdió

- Pránajáma és csakraharmonizáció tanfolyam - Medvegy Gergely /  Bhaktivedanta Főiskola

 

Perlmutter Brigitta 

     Kislány koromtól kezdve a mozgás része volt az életemnek. Sokáig kerestem önmagam, mire 2008-ban keresztezte  életutamat a jóga és felismertem, hogy ez az irány, amit nekem szánt a sors.

A jóga egy életmód ami az embernek a mindennapi életében nagy segítséget tud nyújtani mind szellemileg, mind fizikailag. Mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia,de ha ráérez a jóga érzésére soha többet nem akarja majd elengedni. Megtapasztalásom szerint a jóga egy tudatos életmód, ami segít, hogy megismerd önmagad és kinyitsd azokat a kis ajtókat magadban, amiket az évek során bezártak ott a mélyben. Segít feloldani az energiablokkokat, segít szabadnak lenni, szabadon létezni. A jóga egyben a szabadság és szeretet:)

Óráimon a gyakorlókat arra próbálom rávezetni, hogy hogyan harmonizálják össze a testüket a légzéssel és a mozgással, hogy ne erőmunkával végezzék az ászana gyakorlást, hanem a légzés irányítsa a mozgàst.

 

 Képzések:

2012. Hatha Jóga Oktatói Képzés Chili jóga studio, Nagy József és Pártos Csilla – 200 óra

2013. Gerinc jóga terápia alap és haladó tanfolyam Bene Máté - 36 óra

2013. Vinyasa Flow jóga óktatói képzés Asram Jógaközpont, Varga Judit - 80 óra

2013. Kismama jóga oktatói tanfolyam Padma Jóga Stúdió, Kovács Gyöngyi - 80 óra

2014. Hatha Yoga TTC teacher training India Mystic School, Noah McKenna - 200 óra angolul

2014. Vipassana meditation training India ,Chengannur

 

 

 

 

 

 

 
Berényi Bettina

Rekreációs sportoktató, jógaoktató, gerinc tréner vagyok.
A jóga 15 éve része a mindennapjaimnak, 6 éve napi szinten oktatom.
Több rendszerben tanultam és gyakoroltam az évek során ( gerincjóga, kundalini jóga, astanga vinyasa jóga ), ezek a tapasztalatok adják gyakorlásom sokszínűségét.
Óráimon azt próbálom átadni, amit nekem a mindennapi gyakorlás ad. A légzés irányította mozgást, a befelé figyelést, testem és önmagam elfogadását, az állandó fejlődést.


Sport irányú tanulmányok:
2014 TRX Suspension Training Course
2009 Gerincjóga és Hatha jóga oktató - Mandala Jógastúdiók
2008 Rekreációs Sportoktató - IWI

Szakmai továbbképzések 2014-től: 

2015 Preventív gerinctréning - Almásy Csilla
2015 Blackroll® Yoga Course
2014 Learning to Fly Workshop - Ricardo Martinez
2014 Astanga jóga bevezető és haladó tanfolyam - Nadia Abdulwahab
2014 Mesterkurzus (aszana elemzés és pranajama) - Dr. Norman Sjoman


 

 

Szeidl Éva

A mozgás, a tánc és a zene szeretete mindig fontos szerepet játszott az életemben. Fiatalabb koromban balettoztam, népitáncoltam, hastáncoltam. Jógázni rendszeresen 10 éve kezdtem el a Padma jóga stúdióban. A nőiségemmel való tudatos foglalkozás vezetett el 2008-ban a Nalini női jóga alaptanfolyamra, melyet követően 2010-ben végeztem el a Nalini Női jóga oktatóképzést. Csodás és örömteli változásokat tapasztaltam magamon és hamarosan lehetőségem nyílt az oktatásra is. 2009-ben a hatha jóga alap, 2012-ben hatha jóga haladó tanfolyamotot is elvégeztem és I.szintű hatha jóga oktatói vizsgát tettem. Ugyanebben az évben letettem a Birthlight kismama jóga oktatói vizsgát, 2013-ban pedig a Meditáció oktatóképzés elvégzésével mélyítettem tudásomat a Purnam Oktatói Akadémián.

Mestereim: Kovács Gyöngyi Nalini és Bálint János.

A jóga életem részévé vált és átszövi mindennapjaimat. Segít önmagam megismerésében, lelki fejlődésemben, egészségem megőrzésében, és nem utolsó sorban az örömteli és harmonikus mindennapok megteremtésében.

Szeretettel várlak óráimon, hogy átadhassam tapasztalataimat és segítsek önmagad felfedezésében.

 

 

 

Csatai Zsófi

 

Hosszú utat tettem meg, mire ide elértem. Közgazdászként végeztem és egy két lábbal a földön álló, végletesen racionális ember voltam. Majd 7 éve megváltozott minden. Két kis mester – a két kislányom - érkezett életembe és sokat tanítottak nekem, magamról. Racionalitásom bedőlt, nyomtam egy „restart”-ot.
Először kismamaként ismerkedtem meg a jógával, és már akkor is éreztem, hogy a jóga sokat ad. Többet, mint fizikai felfrissülést. Így elmentem egy hatha oktató tanfolyamra Diószegi Ádámhoz, hogy jobban értsem, mi miért van – mind fizikai síkon, mind lelki síkon. A képzés teljesen átformált, újratervezett, fanatikussá tett.
Úgy gondolom, hogy a jóga mindenkinek való. Kicsinek, nagynak, fiatalnak és kevésbé fiatalnak. Egy önismereti út, melynek mellékhatásaként fizikailag is megerősödsz. Egy olyan sport, mely tudatossá tesz. Lazít, ahol kell, és megerősít, ahol kell. Testileg és lelkileg!